Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Στεφανοβίκειο: Τελετή παραλαβής ελικοπτέρων CH-47 Chinook και OH-58D Kiowa

Η τελετή παραλαβής δέκα ελικοπτέρων τύπου CH-47 Chinook και 70 αναγνωριστικών ελικοπτέρων τύπου OH-58D Kiowa Warrior, έλαβε χώρα σήμερα (18/6) στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.  Η παραλαβή τους, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης
των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες σε διακλαδικό επίπεδο.


Όπως σημειώνει το ΥΠΕΘΑ, η επιχειρησιακή αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στους τομείς της επιτήρησης και αναγνώρισης καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της μεταφορικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δυνατότητες των ελικοπτέρων, πέραν της αμιγούς επιχειρησιακής τους αξίας, θα ενισχύσουν και το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο της αεροπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και της εναέριας επιτήρησης κατά την αντιπυρική περίοδο.   

Στην τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Επίσης παρέστη και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Από πλευράς ΗΠΑ, παρέστησαν η αναπληρώτρια υφυπουργός Στρατού για τις αμυντικές εξαγωγές και τη συνεργασία των ΗΠΑ Αν Κατάλντο και ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

πηγή:pontosnews.gr